Kaj je jasnovidnost

Kaj je jasnovidnost

Nekateri posamezniki med nami, so v določenih okoliščinah sposobni videti in spoznati prihodnost. Ta zmožnost je del duševnih moči, ki običajno presegajo vse to, kar razumemo pod jasnovidnost. A kaj je jasnovidnost, kdo so jasnovidci in kako postati jasnoviden?

Ta vprašanja se nam pričnejo pojavljati, kadar smo priča dogodkom, ki presegajo naše razumevanje in pogosto, kadar nam dogajajo pomembne prelomnice v našem življenju.

Ali obstajajo napovedi prihodnosti in kaj je jasnovidnost?

Jasnovidnost lahko na kratko opišemo kot sposobnost zaznavanja dogodkov, ki jih običajni ljudje ne zmorejo zaznati.

Jasnovidec ali jasnovidka je oseba, ki lahko vidi, bere ali začuti sedanjost, preteklost in prihodnost. Jasnovidnost lahko uvrstimo v skupino paranormalnih ali parapsiholoških pojavov.

Poznamo nekaj pričevanj o sposobnosti jasnovidcev ali parapsihologov, ki pričajo o osupljivi zmožnosti teh oseb preseči časovne in prostorske omejitve.

Na Nizozemskem je zaslovel jasnovidec Gerard Croiset, ki je imel dar, da lahko najde pogrešane osebe. Znan je primer, ko je pomagal iskati deklico, ki so jo pogrešali v Brooklynu.

Ko so ga povabili v Ameriko, da bi sodeloval pri preiskavi, je zavrnil da gre na pot, pač pa je želel videti sliko deklice in načrt Brooklyna, kjer še nikoli ni bil.

Že po koncu telefonskega pogovora je imel videnje in policiji je natanko opisal mesto kjer je videl deklico, žal mrtvo.

Opisal je tudi morilca in policija je resnično našla truplo, kasneje je izsledila tudi morilca. 

Prav tako je odmevalo pričevanje o francoskem radiestezistu Jean Louis Crozier, ki zna poiskati izginule osebe samo z uporabo zemljevida.

Če smo še vedno v dvomih, da jasnovidnost resnično obstaja, nas bo podatek o tem, koliko oseb je resnično našel Croizer, mogoče prepričal o nasprotnem. S pomočjo radiestezije je našel 163 oseb od 820 poskusov.

Raziskovanje jasnovidnosti

Jasnovidnost je vedno imela pridih skrivnosti, jasnovidci so bili marsikje celo preganjani. V zadnjih letih, ko je razvoj dosegel ne slutene razsežnosti, pa je tudi jasnovidnost vedno bolj raziskana veda. 

Največ raziskav naredijo v raziskovalnem inštitutu v Stanfordu, kjer se ukvarjajo predvsem z videnjem na daljavo. 

Ljudje, ki jih raziskujejo, imajo običajno kakšno parapsihološko sposobnost, ki jo želijo tudi znanstveno dokazati. Eden od preizkusov je tudi, da morajo na daljavo opisati kraj, ki ga še nikoli niso videli ali bili tam.

Nekatera videnja so tako osupljiva, da presegajo našo domišljijo!

Znak, da ste morda jasnovidni

Laure Lynne Jackson, avtorica knjige The Light Between Us ter samooklicana jasnovidka in medij, pojasnjuje nepričakovane lastnosti, ki naj bi jih imeli jasnovidni, in kaj lahko pomenijo. Tudi nas je zanimalo, kateri so ti štirje znaki … Kaj pravite?

PRVI ZNAK: Rešitev določenega problema nenadoma »zagledate«

Ste kdaj že slišali, da so ljudje rešitev določenega problema nenadoma »zagledali«, ko so bili sproščeni in niso aktivno razmišljali? Lahko ste denimo pod tušem in se vam nenadoma utrne misel, kako rešiti problem v službi.

Ista misel se vam lahko utrne tudi med meditacijo ali izvajanjem joge. Raziskave so pokazale, da tovrstne aktivnosti spreminjajo aktivnost naših možganskih valov – zato se naš čelni možganski reženj ob tem pogosto umiri.

Po izkušnjah avtorice pa tovrstne aktivnosti še bolj »odprejo« ljudi, ki so jasnovidni! Te sposobnosti so pogosto pritajene, ko se ne osredotočamo nanje, pa se nenadoma pojavijo.

ZDAJ PA ŠE ‘SMEŠNI’ DEL:

Recimo, da se vaše najmočnejše sposobnosti pojavijo, ko se sproščate ob kozarcu vina. Če smo konkretni – v obdobju 90 minut spijete dve alkoholni pijači in nekako do potankosti »poznate« natančne podatke o ljudeh, čeprav vam jih ti niso nikoli zaupali. To močno nakazuje na dejstvo, da ste morda jasnovidni, kar pa pogosto prezrete, češ da ste samo malce okajeni in preveč čustveni.

Naredite lahko naslednje: zapišite si, kakšen občutek vas preveva, ko se k vam stekajo informacije. Nato prenehajte s pijačo (po izkušnjah avtorice se učinki po treh kozarcih upočasnijo).


Vas zanima brezplačno vedeževanje?

Vsem bralcem smo priskrbeli popust pri nakupu masažnih miz v spletni trgovini Masažne mize